Blog

Waarom een camper ideaal is voor elke vakantie

Ook al draait een vakantie om zoveel mogelijk rust nemen, toch zijn er een aantal dingen die wat tijd en energie kosten. Bijvoorbeeld als je een dagje erop uit wilt met het gezin. Je moet alle tijden checken van het openbaar vervoer en ook zorgen dat je de tickets op tijd aanschaft. Ook moet je van tevoren goed uitrusten, want de komende dag ga je heel wat kilometers te voet afleggen. Ondertussen vraag jij je af of dit anders zou kunnen. De oplossing bestaat eigenlijk al jaren in de vorm van een camper. Wellicht heb je er nog niet zo bij nagedacht, maar dit is hét ideale vervoersmiddel voor elke vakantie.

Ultieme vrijheid

Veel mensen kiezen om een rondreis te maken met een camper, vanwege de enorme vrijheid die ze hiermee hebben. En dat klopt ook. Want met dit voertuig kan je in je eigen tempo naar een nieuwe bestemming rijden. Moeten jullie onderweg stoppen om te overnachten? Er zijn wat dat betreft genoeg staanplaatsen beschikbaar voor campers. Indien je in het hoogseizoen wilt overnachten op een camping, is het echter wel verstandig om op tijd een plekje te reserveren. Daarnaast is het grote voordeel dat veel plekken gewoon bereikbaar zijn met de camper. Een dagje naar het strand? Met een camper is het zelfs vaak mogelijk om te overnachten op de parkeerplaats van het strand en wakker te worden met de geluiden van de zee op de achtergrond.

Altijd alle voorzieningen bij je

Als je tijdens je vakantie van bestemming wilt wisselen, moet je eerst op zoek naar een andere accommodatie. En dat is niet altijd even makkelijk. Met een camper hoef jij je hier geen zorgen over te maken, je hebt immers altijd je tijdelijke huis bij je. Zo is het bijvoorbeeld ook geen grote ramp als je tijdens je vakantie een dag even iets minder energie hebt om te reizen. Neem even een dag of een paar dagen rust en ga vervolgens weer helemaal fris verder met je reis.

Het financiële plaatje

Dan is er nog het financiële plaatje. Want op welke kosten moet je rekenen als je op vakantie gaat met een camper? Het is natuurlijk mogelijk om een camper te huren voor een bepaalde periode. In dit geval krijg je te maken met een huurprijs per week, vaste kosten voor de inspecties en het reinigen van het voertuig, borg en het eigen risico en de extra kilometers bovenop de vrije kilometers.

Ga je vaak op pad met een camper? Dan is het ook de moeite waard om op zoek te gaan naar een eigen camper. In dit geval krijg je naast de aanschafprijs te maken met de kosten voor het onderhoud, de wegenbelasting, de premie voor de verzekering en de huur om je camper te stallen. Wil je graag besparen op de aanschafprijs? Dan is het een idee om de camper te laten importeren vanuit bijvoorbeeld België of Duitsland. Neem in dit geval contact op met een specialist voor hulp bij de import van een camper.

EEN BOOT HUREN: ALLEEN MAAR VOORDELEN

Hoe aantrekkelijk het ook klinkt om een boot te bezitten, vaak is het niet heel lonend. De boot ligt namelijk het grootste deel van het jaar in de winterstalling. Kosten voor onderhoud en vaste lasten lopen door, terwijl je niet met de boot vaart. Een boot huren biedt dan uitkomst. Een boot huren bij een particulier betekent ervaren wat het is om een eigen boot te bezitten.  

EEN EIGEN BOOT: EEN HELE INVESTERING

De aanschaf van een boot. Een droom voor velen, maar bedenk voor de aankoop goed waar je in investeert. Er komen nogal wat zaken bij kijken. Houdt rekening met onderhoudskosten, stalling, vaste lasten, maar ook onvoorziene kostenposten. Beschadigingen of kapotte onderdelen zullen gerepareerd of vervangen moeten worden. Kortom, door te investeren in een boot zal je ook de nadelen op de koop toe moeten nemen.  

BOOT HUREN VAN EEN PARTICULIER

Een boot kopen hoeft tegenwoordig niet altijd meer. Veel booteigenaren bieden hun boot te huur aan op momenten dat zij er zelf niet op varen. Een soort Airbnb, maar dan voor boten. Zo hebben bootbezitters en huurders er beiden profijt van. Een boot huren bij een particulier kan via verschillende online bemiddelaars. Een vaarbewijs is zelfs in veel gevallen niet nodig. Een boot huren op vakantie, maar zonder al te veel gedoe of hoogoplopende bijkomende kosten.  

BOOT HUREN KAN OVERAL MET WIE DAN OOK 

Zowel in binnen- als buitenland zijn er genoeg bootbezitters die hun boot of sloep voor een bepaalde tijd aanbieden. Voor de sportieve buitenmens zijn er actieve vaarvakanties of dagjes uit in Friesland of Zeeland. Liever wat verder weg? Ga op culturele vaartocht in het buitenland. Van een boot huren in Dubrovnik – een havenstad in Kroatië – zal je absoluut geen spijt krijgen. Een lekker luie zonvakantie aan boord van een sloep kan natuurlijk ook. Met vrienden, het hele gezin of romantisch met je partner. Vanaf het water mooie gebieden ontdekken is het mooiste wat er is.